De Telegraaf – Hotel van de week

Thuis op mooi landgoed

Petra Messelink – 19 september 2020

Een goed bed, een fijne douche, een perfecte service. VRIJ kroont iedere week een hotel tot hotel van de week. Dit keer bed & breakfast Hoeve de Haar in Ambt-Delden. Een plek waar je je zowel thuis als echt uit voelt.

Bed & breakfasts zijn er in alle soorten en maten. Soms kom je in een veredelde kippenschuur of in de logeerkamer van de familie terecht. Zo niet bij De Haar in Overijssel. Daar waan je je qua luxe uitstraling in een hotel, maar wel met de persoonlijke benadering die bij een kleinschalige gelegenheid past.
De hoeve ziet er van buiten niet groot uit, maar in het gebouw zitten de zeven kamers heel vernuftig achter elkaar. Aan het eind van de gang is de huiskamer waar ’s ochtends het ontbijt (met streekgerechten zoals bijzonder knapperige beschuiten en ambachtelijke jam) wordt geserveerd.
Als je het vraagt, wil de gastvrouw het adres van de bakker van de beschuiten best verklappen.
Ook buiten het ontbijt kun je in de huiskamer/lounge terecht om met elkaar te kletsen of om een boek of tijdschrift te lezen. Het is zelfs mogelijk om er een diner te laten cateren.
Verder kun je buiten op het terras zitten. Terwijl je daar heerlijk zit, kijk je over de nabijgelegen 18-holes golfbaan op het voormalige akkerland uit. De baan ligt ver genoeg weg om geen bal tegen je hoofd te krijgen, maar dichtbij genoeg om de bedrijvigheid op het terrein te zien en te overwegen om er zelf een balletje te gaan slaan.

De tweepersoonskamer is van alle gemakken voorzien.Je kunt er zelf thee en koffie zetten en ook de ruime badkamer mag er wezen. Niet onbelangrijk in coronatijd: elke kamer heeft een deur naar buiten naar een eigen terras of een mooie plek op het grote terras. Op die manier hoef je niet direct in contact met andere gasten te komen.
Hoeve de Haar (uit 1927) was ooit een landgoedboerderij. De boeren pachtten die van hun adellijke buren op kasteel Twickel. Een deel van het gebouw diende als jachtkamer van de Twentse fabrikantenfamilie Stork. Mede vanwege die dubbele functie kreeg de hoeve de status van rijksmonument.
De boerderij staat midden op het zeer uitgebreide landgoed en het is zeker aan te raden om bij het hotel een van de fietsen te reserveren om de omgeving te verkennen.
Of je kunt er stoere e-choppers huren. Een kruising tussen een elektrische fiets, een scooter en een chopper. Ze zoeven geruisloos en voor je het weet, ben je in het karakteristieke plaatsje Ambt-Delden waar je een stadswandeling kunt maken of zomaar lekker een terrasje kunt pakken.
Neem beslist even een kijkje bij Kasteel Twickel en de kasteeltuinen.

Petra Messelink

In ’t kort

Interieur 

De kamers zijn ruim en huiselijk. Naast de gebruikelijke inrichting van een slaapkamer staan er een knusse love seat en een bureau waaraan je eventueel kunt werken.

Locatie

De boerderij ligt in het Twentse land op het schitterende landgoed Twickel. 

Service 

Gastheer Maurice en gastvrouw Petra doen er alles aan om het je naar de zin te maken. Het begint bij een gezellige ontvangst. Ook is het mogelijk om, voordat je uit eten gaat, een borrelplankje met een glas wijn of een biertje in de huiskamer te nuttigen. 

Praktisch 

Kamerprijzen vanaf 85 euro per nacht (inclusief ontbijt).

www.hoevedehaar.nl